Wat gebeurt er wanneer je je facturen niet optijd betaalt?

Wij doen er alles aan om onze verplichtingen naar jou als onze klant na te komen door ervoor te zorgen dat onze diensten goed blijven verlopen. Wij van onze kant verwachten dat onze klanten hun facturen op tijd betalen. Zelfs als dat een keertje niet lukt hebben wij daar begrip voor en heeft dat niet onmiddellijk grote consequenties, stel ons wel even op de hoogte hiervan.

Optijd betalen is voor diversen partijen belangrijk. als wij geen betalingen ontvangen kunnen wij onze leveranciers niet betalen, lonen worden niet betaald en belastingen kan niet worden afgedragen. Dit zal uiteindelijk een faillissement worden voor ons bedrijf.

We willen je wel graag inzicht geven in de procedure die we hanteren voor het geval facturen niet op tijd betaald worden. We hebben deze procedure hieronder stap voor stap weergegeven:

  1. Als je bank een automatische incasso weigert, dan zullen wij de bank opnieuw de automatische incasso aanbieden.
  2. Als je bank de herhaal automatische incasso weigert, dan sturen we een bericht naar het e-mail adres dat bij ons bekend is om je hierover te informeren zodat je actie kunt ondernemen.
  3. Als de betalingstermijn is verstreken en wij nog geen betaling hebben ontvangen, dan sturen we een herinnering. Je hebt dan de kans om de openstaande facturen alsnog te betalen.
  4. Als de herinnering is verstreken en wij nog geen betaling hebben ontvangen, dan sturen we een 2e herinnering. Je hebt dan de kans om de openstaande facturen alsnog te betalen. Voor het versturen van de 2e herinnering brengen wij €10,- ex btw in rekening.
  5. Als de 2e herinnering is verstreken en wij nog geen betaling hebben ontvangen, dan sturen we een aanmanning. dit is de laatste kans om de openstaande facturen alsnog te betalen. Voor het versturen van de aanmanning brengen wij €15,- ex btw in rekening.
  6. Als we ook naar aanleiding van deze laatste aanmaning geen betaling ontvangen, zullen wij helaas genoodzaakt zijn de openstaande posten over te dragen aan ons incassobureau. Zij zullen de zaak dan verder in behandeling nemen.
    Ook zal de wettelijke incassokosten in rekening worden gebracht met een minium van € 40,-.
  7. Mocht de factuur aan het incassobureau overhandigd zijn, dan kunnen wij ook onze diensten niet meer bij u uitvoeren. Wij zullen onze werkzaamheden opschorten of beëindigen. Echter hopen wij dat het niet zover zal komen.
  8. Mocht u ook niet de betaling voldoen aan het incassobureau, dan zal de zaak worden overgedragen aan een gerechtsdeurwaarder die zal dan bijvoorbeeld beslag gaan leggen op bankrekeningen, goederen of overige zaken die van toepassing zijn. Alle kosten die hiervoor worden gemaakt komen voor u rekening.