Man opgepakt na bedreigen glazenwassers RamBam

Een 37-jarige man uit Zaandam is opgepakt omdat hij zogenaamde glazenwassers van het televisieprogramma Rambam had bedreigd. Dat deed hij in de wijk Vathorst in Amersfoort. Mede door vastgelegde camerabeelden kon de Zaandammer in de boeien worden geslagen.

Begin oktober 2014 startte het consumentenprogramma van de VARA een project naar mogelijke intimidaties in de glazenwassersbranche. Rambam richtte een eigen glazenwassersbedrijf op en bood op 6 oktober hun diensten aan in Vathorst.

Op de Markenhaven werden de glazenwassers van  Rambam benaderd en aangesproken door een man die bedreigingen uitte naar de medewerkers van het programma. Dit werd allemaal vastgelegd op beeld- en geluidsmateriaal. Die beelden werden later in de Tv-uitzendingen van 14 en 21 januari 2015 uitgezonden.

Rambam deed, op aandringen van de gemeente en de politie, aangifte tegen de intimiderende man. Op basis van de beschikbaar gestelde beelden kon de Zaandammer worden opgepakt. Hij is inmiddels weer op vrije voeten. Binnenkort moet-ie voor de rechter verschijnen.

Zie ook het artikel op www.dichtbij.nl